AfterDawn: Nyheder

Disney opkøber Lucasfilm; nye Star Wars film på vej

Skrevet af Michael Larsen @ 31.10.2012 14:14

Disney opkøber Lucasfilm; nye Star Wars film på vej

Disney har annonceret, at de er blevet enige med Lucasfilm LTD om et opkøb samt sikring af Star Wars franchisen, for 23.2 milliarder kroner.
Opkøbet af Lucasfilm er det tredje store opkøb, som Disneykoncernen har gennemført de seneste syv år. Tilbage i 2006 var det Pixar der kom under Disney's vinger og i 2009 blev Marvel opkøbt. De to studier kostede tilsammen 65.4 mia. kroner og med den seneste overtagelse, kommer udgifterne helt op på 88.6 mia kroner.

Kathleen Kennedy, som har været med til at drive Lucasfilm, overtager nu helt tøjlerne selv, men George Lucas vil fortsat blive i en rådgivende rolle. Alle Lucasfilms datterselskaber, herunder LucasArts, Industrial Light & Magic and Skywalker Sound tilhører nu også Disney, men planen er, at de fortsat skal operere fra hovedkvarteret i San Francisco.

Samtidig er det blevet annonceret, at arbejdet på at udvide filmuniverset med Star Wars Episode VII, VIII og IX vil blive iværksat og den første af dem vil komme i biograferne i 2015. George Lucas har ellers sagt, at han ikke ville lave flere Star Wars film og det løfte holder han, idet han har givet tøjlerne videre.I klippet herunder fortæller George lidt om sin beslutning, om at lade dirigentstokken gå videre.Kilde: Reuters

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder