AfterDawn: Nyheder

Apple og HTC indgår en 10-årig licensaftale

Skrevet af Martin Graversen @ 14.11.2012 1:38

Apple og HTC indgår en 10-årig licensaftale Apple og HTC har netop indgået en 10-årig licensaftale, som både indebærer eksisterende og fremtidige patenter.
Den internationale licensaftale gælder begge veje, da Apple og HTC siden 2010 har sagsøgt hinanden på baggrunden af diverse mobile patentbrud. Begge virksomheder er tilfredse med aftalen, og det bør forbrugerne også værre, da begge virksomheder nu kan fokusere på innovative smartphones i stedet for lukrative erstatningssager. Vi må håbe at Samsung og Apple også snart begraver stridsøksen, selv om det på nuværende tidspunkt virker tvivlsomt.

Det er uvist hvor meget licensaftalen har kostet de to mobilproducenter, men ifølge en analytiker fra Sterne Agee, vil Apple få det, der svarer til omkring 42 kroner per solgt Android-baseret HTC-telefon. Virksomheden sælger årligt 30-35 millioner Android-telefoner, så det vil give Apple en fortjeneste på omkring 1.4 milliarder kroner årligt. Hvis dette er sandt, kan Apple meget vel tjene mere på denne 10-årige aftale end erstatningssager, endda uden alt besværet og den negative omtale fra retssager.
Kilde: Business Insider

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder