AfterDawn: Nyheder

Nokia offentliggører den skybaserede korttjeneste 'Here'

Skrevet af Martin Graversen @ 15.11.2012 3:16

Nokia offentliggører den skybaserede korttjeneste 'Here' I kølvandet på Apples fejlfyldte Maps-app i iOS 6, lancerer Nokia nu en korttjeneste, der er tilgængelig for alle, og hvor man som bruger kan gøre alt fra at oprette egne kort til at se verden i 3D.
Den HTML 5-baserede tjenesten hedder Here, og så længe browseren understøtter HTML 5 kan den tilgås fra alle tænkelige enheder. I løbet af de næste par uger vil den finske virksomhed sågar udgive et iOS-app, og dermed gå i direkte krig i mod både Apple og Google Maps.

Nokia har i bund og grund arbejdet på Here i adskillige år, da der er tale om en videreudvikling af deres tidligere mobile korttjeneste. De opkøbte desuden kortdata-giganten Navteq i 2008, og de har netop opkøbt Earthmine, som tager Steetview-lignende billeder.Nokia satser med andre ord stort på Here, som dog stadig virker mangelfuld i Danmark. Here tilbyder i øvrigt et 3D-kort, men her i landet er det kun hovedstadsområdet, som har fået en tredimensionel makeover.

Den ambitiøse tjeneste er i øvrigt skybaseret, så man kan gemme særlige lokationer, anmelde spisesteder og oprette personlige kortoversigter, som man har adgang til uanset hvor i verden man logger ind på Here.

Prøv Here på Here.net


Kilde: TIME

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder