AfterDawn: Nyheder

Salget af Windows 8 skuffer

Skrevet af Martin Graversen @ 21.11.2012 3:34

Salget af Windows 8 skuffer Paul Thurrott, en teknologi-blogger og Microsoft Insider, har udtalt, at Windows 8 salget er et godt stykke under Microsofts forventninger.
Han forsætter med at understrege, at antallet af solgte Windows 8-pc'er er noget lavere end Microsofts interne projekteringer, og det er internt i virksomheden blevet beskrevet som en skuffelse.

De langt fra imponerende salgstal kan skyldes mange ting. Paul Thurrott mener blandt andet, at pc-producenterne har et begrænset og kedeligt udvalg af maskiner. Han henviser også til operativsystemets forvirrende blanding af et touch-interface og Windows 7-skrivebordet. Den samtidige udgivelse af Windows 8 Pro og Windows RT gør det heller ikke mindre forvirrende. For mens Windows 8 Pro kan køre alle gamle Windows-programmet, kan Windows RT kun køre App fra den integrerede Windows Store "hvilket ikke giver det mindste mening".

Læs også: Mange Windows 8-brugere betaler for StartknappenPrincipanalytikeren Roger Kay fra EndPoint Technologies er enig med Thurrott. Han mener nemlig, at forskellen imellem Windows 8 Pro og RT forringer Windows 8's position på markedet. "Det nye touch-interface er virkelig fantastisk til tablet-markedet, men [hvorfor] vende om på hele verden for et par tablets?" udtalte han til CNET.

En anden grund til det sørgelige Windows 8-salg kan skyldes, at forbrugerne ganske enkelt ikke er interesseret i Microsofts seneste operativsystem. En anden undersøgelse viser i øvrigt, at mere end halvdelen af forbrugerne ikke har hørt om Windows 8.

På trods af den manglende interesse i operativsystemet, samt en investering på 8,7 milliarder kroner i reklamer og marketing, blev der solgt fire millioner eksemplarer af Windows 8 i løbet af de første tre dage. Pc-komponentproducenterne forventer desuden, at salget vil tage til i løbet af 2013.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder