AfterDawn: Nyheder

Nvidia annoncerer Tegra 4 chippen

Skrevet af Michael Larsen @ 7.1.2013 13:46

Nvidia annoncerer Tegra 4 chippen

I morgen skydes årets CES messe igang og Nvidia har været blandt de første store virksomheder, til at præsentere noget nyt. De har annonceret det de selv kalder verdens hurtigste mobil-chip, nemlig Tegra 4.
Processoren er bygget i samme 4+1 design, som blev introduceret med Tegra 3. Det betyder, at det er en quad-core processor med en femte kerne, med en lavere clock frekvens, som bruges til mindre opgaver og som dermed kan spare på strømmen. Tegra 4 bliver bygget med Cortex A15 kerner og skulle have hele 72 GPU kerner, som vi formoder er CUDA cores, som vi kender dem fra Nvidias grafikkortdesign.

Tegra 4 bliver fremstillet på 28 nm processen, frem for 40 nm, som Tegra 3 blev fremstillet på og det skal sikre et lavere strømforbrug. Desværre har Nvidia ikke formået at integrere LTE understøttelse på chippen, så det kræver en sekundær chip der dermed også kommer til at sluge strøm. Dette kan gå hen og blive et problem for Tegra 4 chippens udbredelse, idet Qualcomm snart forventes at annoncere en ny Snapdragon processor, netop med integreret LTE.
Kilde: Engadget

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder