AfterDawn: Nyheder

Nvidia laver en håndholdt Android-spillekonsol kaldet Nvidia Shield

Skrevet af Michael Larsen @ 7.1.2013 14:28

Nvidia laver en håndholdt Android-spillekonsol kaldet Nvidia Shield Udover at have annonceret en ny kraftfuld processor i Tegra 4, har Nvidia her op til CES messen i Las Vegas også annonceret, at de kommer med en håndholdt spillekonsol baseret på Android og med den nyannoncerede chip. Navnet er Nvidia Shield.
Den nye konsol vil bestå af en 5" multitouch skærm, som kan afvikle spil og video i en 720p opløsning. Der er dog ingen informationer på nuværende tidspunkt, om denne bliver baseret på OLED eller LCD teknologi. Under skærmen er en controller i fuld størrelse, i stil med Sony's PlayStation 3 controller eller Microsofts Xbox 360 gamepad. Denne er koblet direkte til skærmen og kan foldes ud, når der spilles på konsollen.

Hardwaren indeni er baseret på Nvidias nye Tegra 4 processor, som består af fem ARM Cortex A15 kerner (4+1 companion core) samt en GPU arkitektur med 72 kerner, som forventes at være CUDA cores, dog uden at være bekræftet af Nvidia selv på nuværende tidspunkt. Batteriet har en kapacitet der nærmer sig tablet klassen, med 38 watt-timers Lithion-Ion battericellerBag på konsollen finder man et micro-USB stik, en standard 3.5" lydudgang og et micro-HDMI stik, så billedet kan smides op på en PC monitor eller et TV og med understøttelse af en imponerende 4K skærmopløsning.

På presseeventen i går viste Nvidia også hvordan Shield konsollen kan tilkoble sig en stationær spille PC og trådløst streame spil afviklet med et GeForce GTX 600 grafikkort, hvilket altså betyder, at man mageligt kan placere sig et hvilket som helst sted i lejligheden og via eksempelvis Steams Big Picture Mode, have adgang til at spille samtlige af sine spil.


Kilde: Anandtech

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder