AfterDawn: Nyheder

Intel vil lancere Ivy Bridge-efterfølgeren til Computex 2013

Skrevet af Martin Graversen @ 22.1.2013 4:54

Intel vil lancere Ivy Bridge-efterfølgeren til Computex 2013 Vi har længe spekuleret over hvornår Intel vil lancere fjerde generation af den populære Core-processorfamilie. Nu behøver vi ikke længere tænke på det, for Intel har planer om at lancere efterfølgeren til Ivy Bridge, som går under navnet Haswell til Computex 2013.
Computex løber i år af stablen den 4. - 8. juni i byen Taipei, Kina. Det bliver altså en relativ sen lancering, i forhold til hvad man forventede. Intel har dog heller ingen grund til at stresse, da især de dyrere Ivy Bridge-modeller ikke rigtig har nogen værdige konkurrenter på markedet.

Intel har høje forventninger til Haswell, da de allerede i årets tredje kvartal forventer, at Haswell vil stå for 14-16 % af det samlede CPU-salg. Vi kan dermed også forvente en ret hurtig tilgængelighed efter lanceringen i starten af juni.

Haswell-arkitekturen er en optimeret udgave af Ivy Bridges nye 22 nm-proces og 3D-transistorer. Vi kan derfor både forvente mere strømbesparende og effektive processorer. Ivy Bridge var kun omkring 10 % hurtigere per clockhastighed end Sandy Bridge-arkitekturen, men Haswell performer højst sandsynligt 20 - 30 % bedre end Ivy Bridge. Den integrerede GPU forventes desuden at performe dobbelt så god.
Kilde: TechPowerUp

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder