AfterDawn: Nyheder

RIM lancerer BlackBerry Z10, Q10 og et nyt mobilt OS

Skrevet af Martin Graversen @ 31.1.2013 23:47

RIM lancerer BlackBerry Z10, Q10 og et nyt mobilt OS

BlackBerrys nok vigtigste præsentation nogensinde fandt sted i går i Canada, hvor de lancerede det nye BlackBerry 10-operativsystem, samt to nye smartphones inklusiv deres første fuld touch-telefon.
De skiftede først og fremmest virksomhedens navn fra RIM til BlackBerry, de lancerede et helt nyt mobilt operativsystem, som kombineret med de nye BlackBerry Z10 og Q10-telefoner skal konkurrere i mod de dominerende iOS- og Android-enheder.

BlackBerry har aldrig slået igennem her i landet, men taget i betragtning af virksomhedens skuffende salg over de sidste par år, er det vist også begrænset hvor populære de er i resten af verden. Hvis BlackBerry 10 og de dertilhørende smartphones ikke lever op til investorernes forventninger, ser det sort ud for virksomheden.

En stor del af præsentationen blev afsat til BlackBerry 10-operativsystemet. Det minder ved første øjekast, om en til dels minimalistisk udgave af Android, men BlackBerry fokuserer meget på forretningsfolk og på multitasking.


App-oversigten er blandt andet delt op i personlige- og arbejdsrelaterede-apps. Softwaren har også et simpelt overblik over beskeder fra diverse onlinetjenester, som man med en gestus nemt kan se, uden at forlade det app man har åbent. Bliv klogere på BlackBerry 10 her.Den første BlackBerry 10-kompatible telefon hedder Z10. Det er en fuld touch-smartphone med en 4,2" 1280x768 IPS-skærm, hvilket giver en pixeltæthed på 356 PPI. Den er udstyret med en dual-core 1,5 GHz-processor, hele 2 GB RAM og 16 GB Flash-lagring, samt en microSD-port til udvidelse af lagringspladsen.Hovedkameraet har 8 megapixel, autofokus, 5x digital zoom, LED-blitz og man kan optage video i 1080p. Det fremadrettede kamera kan med sine 2 megapixel optage video i 720p. BlackBerry Z10 understøtter desuden 4G LTE, NFC, dual-band Wi-Fi 802.11a/b/g/n og så har den en indbygget microHDMI-port.BlackBerry lancerede også en, for dem, mere traditionel smartphone, ved navn BlackBerry Q10. Den har en 3,1" SuperAMOLED-skærm med 720x720 pixels (330 PPI). Bortset fra et fysisk QWERTY-tastatur med 35-knapper og baggrundsbelysning, så er dens tekniske specifikationer nærmest identiske med Z10'eren.

BlackBerry Z10 er allerede tilgængelig fra i dag af i Storbritannien, fra den 3. februar i Canada og fra marts i USA. BlackBerry er på nuværende tidspunkt nok mest interesseret i at overleve på de store markeder, hvor folk i forvejen kender dem, frem for at satse på lande som Danmark.
Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder