AfterDawn: Nyheder

Dansk producent skal levere passiv køling til USA's militær

Skrevet af Martin Graversen @ 14.2.2013 1:55 Brugerkommentarer (1)

Dansk producent skal levere passiv køling til USA's militær Den danske kølingsproducent Asetek, er netop blevet udvalgt til at have deres nyudviklede passive ISAC-kølingssystem med i et innovationssamarbejde i mellem det amerikanske forsvars- og energiministerium.
Målet med projektet, er at forbedre energieffektiviteten for kritiske militæropgaver, så som datacentre og kommunikation. ISAC er Aseteks næste generation af vandkølingssystemer til datacentre, kaldet RackCDU.

Læs også: Se Aseteks nye vandkølingssystem til bærbarer og kompakte systemer

Den forrige generation af RackCDU kunne eliminere 80 % af servernes kølingsbelastning i datacentre, men den nye generation fjerner fuldstændigt behovet for aktiv køling, ved at fjerne 100 % af servervarmen via vandkølingsløsning. Resultatet er betydelige energibesparelser og forbedrede driftsikkerhed i barske miljøer. Uden aktiv køling, kan man også spare store summer på filtrering og nedkøling af luften i serverrummene.Læs også: Ny supercomputer har mere end 46 millioner Nvidia CUDA-kerner

Denne nyhed kommer i kølvandet på annonceringer i samme felt fra Asetek. Producenten havde i forvejen fået til opgave, at modernisere et større datacentre med RackCDU-vandkølingssystemet for det amerikanske militær. Og før dette, offentliggjorde serverproducenten Cray, at Aseteks RackCDU bliver tilgængelig i deres såkaldte "Xtreme-Cool Supercomputer".
Kilde: TechPowerUp

Forrige Næste  

1 brugerkommentar

114.2.2013 23:07

Godt gået Asetek

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder