AfterDawn: Nyheder

Nvidias Tegra 4 kommer på markedet senest til september

Skrevet af Michael Larsen @ 14.2.2013 10:03

Nvidias Tegra 4 kommer på markedet senest til september I en telefonkonference med finansielle analytikere, kunne CEO Jen-Hsun Huang fortælle, at virksomheden forventer at sende de første Tegra 4 chips ud til samarbejdspartnere i juli måned. Dermed kan vi forvente at de første produkter med den nye chip vil dukke op på markedet i løbet af de efterfølgende måneder.
Nvidia kunne allerede under CES tidligt på året afsløre sin kommende Tegra 4 processor, som vil blive en quad-core SoC chip bygget med et grafikmodul der følger samme designprincipper som på dedikeret grafikkort til stationære og laptop computere. Dette skulle give en performance på afvikling af grafik, der er op til seks gange bedre end på Tegra 3 processoren.

Tegra 4 bygges med fire ARM Cortex-A15 kerner samt en femte low-power kerne, som kan afvikle nogle af de mest basale opgaver mens telefonens skærm er slukket, såsom at tjekke for nye beskeder. Derudover får chippen et grafikmodul med 72 streaming processors, som, udover at kunne afvikle imponerende grafik, også er i stand til at vise op til 4K skærmopløsninger (3840 x 2160).

Selvom Tegra 4 lover en meget bedre performance end forgængeren, så bruger den næsten kun halvt så meget strøm, hvilket skulle betyde, at man kan afspille 14 timers HD video på sin enhed, inden batteriet løber tør for strøm.

Asus, som er en af Nvidias tætteste samarbejdspartnere, forventes at være blandt de første producenter, der sender produkter på gaden med den nye Tegra 4 chip i slutningen af august eller i september måned 2013.


Kilde: Xbitlabs

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder