AfterDawn: Nyheder

LG fremviser verdens mindste trådløse oplader

Skrevet af Martin Graversen @ 27.2.2013 2:17 Brugerkommentarer (2)

LG fremviser verdens mindste trådløse oplader World Mobile Congress 2013, også kaldet WMC, afholdes i denne uge i Barcelona, og ud over en masse nye mobiler, smartphones og tablets, kan vi også forvente en række mobile tilbehørsprodukter. LG har blandt andet introduceret "verdens mindste" trådløse oplader til smartphones.
De kalder den WCP-300, og selv om den er mindre end LG's forrige generation af trådløse opladere, har den et 1,7 gange så stort opladningsareal. Den nye model er kompatibel med standard 5-bens mikro-USB-ladere, men LG Spectrum 2 og Nexus 4 (som også produceres af LG) understøtter den trådløse oplader ud-af-boksen.

Læs også: LG annoncerer Optimus F5 med 4G/LTE understøttelse

LG's præsident og administrerende direktør, Dr. Jong-seok Park, udtalt i forbindelse med dagens offentliggørelse: "Trådløs opladning er den hellige gral indenfor smartphone-brugervenlighed,". Udover at en trådløs oplader er bekvem i brug, så er WCP-300 også yderst transportabel.Opladeren er bygget med en såkaldt Qi-specifikation, hvilket vil sige, at den trådløse overførelse af strøm udføres via magnetisk induktion, som man kender fra moderne kogeplader. Det foregår rent teknisk ved, at en afsender spole i opladeren generer et magnetiskfelt med vekselstrøm, som inducerer en spænding i telefonens modtagerspole.En nyere standard for trådløse opladere, kaldet A4WP, benytter i stedet en magnetisk resonans, som kan oplade mobile enheder selv om de ligger op til 3,8 cm væk fra opladeren. LG's nye oplader benytter dog ikke denne teknologi.

Den sydkoreanske producent har ikke oplyst nogen udgivelsesdato eller pris.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  

2 brugerkommentarer

127.2.2013 23:51

Hvor lang tid er den så om at oplade en telefon Vs. alm ubs stik?

228.2.2013 15:13

Jeg har ikke kunne finde noget om det, men den trådløse opladning tager med garanti længere tid og kræver mere strøm. Selv de nyeste trådløse opladere er jo i praktisk heller ikke spor revolutionerende for brugerne, da telefonen stadig skal ligge meget tæt på opladeren. Med en kablet-oplader kan man i det mindste holde telefonen i hånden og bruge den, mens den oplader.


Redaktør for Toms Hardware Danmark

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder