AfterDawn: Nyheder

Nvidia introducerer grafikarkitekturen Volta

Skrevet af Michael Larsen @ 20.3.2013 9:03

Nvidia introducerer grafikarkitekturen Volta

Nvidia kunne i går præsentere et opdateret roadmap over de grafikarkitekturer de forventer at basere deres grafikkort på de kommende år.
Den næste store arkitektoniske opdatering fra Nvidia kommer efter planen i 2014 og det bliver via grafikkort med GPU'er baseret på Maxwell arkitekturen, som Nvidia allerede har snakket om. Maxwell vil gøre brug af en forenet RAM-teknologi, der gør det muligt for både GPU og CPU at dele de samme ressourcer.

"Maxwell is coming with unified virtual memory, which makes it possible for GPU operations to see the CPU memory and vice versa, so program-ability is easier," sagde administrerende direktør Jen-Hsun Huang.

Huang kunne også for første gang præsentere efterfølgeren til Maxwell. Navnet er Volta og denne arkitektur vil have DRAM hukommelse implementeret direkte på GPU'en via ultra high-speed stablet hukommelse.


Nvidia afslørede ikke så mange detaljer om Volta, men da der er tre til fire år før de første Volta-baserede grafikkort skulle komme på gaden, så er kan det også nå at ændre sig. Men vi kan glæde os over nyheden om de stablede DRAM, da det vil give GPU'en en ultra hurtig cache at lagre og hente data i, som er langt hurtigere end de hastigheder der kan opnås med traditionel GDDR5 hukommelse placeret på kortets PCB.
Kilde: Xbitlabs

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder