AfterDawn: Nyheder

Microsoft præsenterer: Xbox One

Skrevet af Michael Larsen @ 21.5.2013 21:15 Brugerkommentarer (1)

Microsoft præsenterer: Xbox One Den næste Xbox hedder Xbox One og bliver lanceret senere på året "rundt om i verden" (lad os håbe det inkluderer Danmark).
Microsoft har endelig løftet sløret for sin næste-generations Xbox konsol og noget overraskende er navnet ikke noget der har været i spil på rygtebørsen. Xbox 720, Xbox Next, Xbox Durango, Xbox 8 og Xbox Infinity har alle været nævnt som potentielle navne, men det endelige navn er altså endt med at være Xbox One. Dermed illustrerer Microsoft atter engang, at de ikke er så vilde med kontinuitet hvad produktnavne angår (se bare Windows 98, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8).


Xbox One er, ligesom PlayStation 4, bygget med en 8-kernet AMD chip med en integreret GPU. Den får ligeledes 8 GB RAM, men i stedet for GDDR5 hukommelse, er der tale om det langsommere DDR3 RAM. Derudover listes også et BluRay/DVD combo drev, en 500 GB harddisk, USB 3.0, WiFi 802.11n og understøttelse for WiFi Direct i de tekniske specifikationer.
I præsentationen fremgik det også at den næste udgave af Kinect, som følger med den nye konsol, vil være en meget mere integreret del af brugeroplevelsen. Stemmestyring så ud til at være et stort fokuspunkt og vi så eksempelvis, hvordan man ved at fremsige navnet på en TV kanal, kan skifte kanal uden at række ud efter fjernbetjeningen. Den nye Kinect vil være endnu mere præcis og være i stand til at aflæse dine kropsbevægelser endnu mere nøjagtigt.


Microsoft løftede også sløret for en række spil, selvom de på forhånd gjorde sig umage med at pointere, at vi først til E3 vil se den fulde lineup af next-gen titler. Blandt de fremviste Xbox One spil så vi en forsmag på de næste udgaver i Fifa, Madden, NBA og UFC serierne, bygget på EA Sports' nye Ignite engine samt trailers fra Forza Motorsport 5, Quantum Break (fra udviklerne af Max Payne serien og Alan Wake). Derudover fik Infinity Ward en del tid til at præsentere Call of Duty: Ghosts og vise det første gameplay fra den kommende shooter.

Microsoft meddelte endvidere at der kommer hele 15 eksklusivtitler til Xbox One i løbet af konsollens første leveår, hvoraf otte af dem vil være helt nye spil, altså ikke baseret på en etableret serie.

Du kan se nogle af trailerne herunder og ellers selv holde øje med Xbox' Youtube kanal, hvor videoerne løbende bliver lagt op.Forrige Næste  

1 brugerkommentar

122.5.2013 02:07

Er spændt på at se de uddybende specifikationer. Umiddelbart burde dens performance ligge lidt under PS4, i sær fordi de har valgt DDR3 i stedet for GDDR5.

Jeg regner dog med, at det skal tages med et gran salt, for det lyder usandsynligt, at Xbox Ones integrerede grafikchip ikke kører med GDDR5-hukommelse. Den kører sandsynligvis bare ikke med delte RAM som PS4'eren, så de 8 GB DDR3 må være til alt andet end GPU'en. Det er kun de billigste grafikkort på markedet, som kommer med DDR3-RAM.


Redaktør for Toms Hardware Danmark

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder