AfterDawn: Nyheder

Har Atari gravet flere ton usælgelige spil ned i en ørken?

Skrevet af Martin Graversen @ 1.6.2013 23:32

Har Atari gravet flere ton usælgelige spil ned i en ørken? Et filmhold har fået tilladelse til at undersøge, om Atari i starten af 80'erne gravede flere ton usælgelige spil ned i New Mexicos ørken.
Det er måske bare en vandrehistorie, men for 30 år siden begravede Atari eftersigende mellem 9 og 20 vognlæs af usælgelige spil i ørkenen. Filmselskabet Fuel Industries har af kommunalbestyrelsen i Alamogordo, New Mexico, fået lov til at udgrave det sted i ørkenen, hvor spillene eftersigende skulle ligge skjult under et lag af cement og sand.

Læs også: Xbox-skaber danner drømmehold af spiludviklere fra Atari

Det var en hård periode for spilindustrien i starten af 80'erne, og selv om mindst en Atari-medarbejder tvivler på historien, blev nedgravningen nævnt i flere samtidige rapporter i 1983, heriblandt i Alamogordo Daily News og i The New York Times.I medierne består de nedgravede spil typisk af 3,5 millioner kopier af Ataris E.T.-spil, men andre har også rapporteret om muligheden for at nedgravningen kan indeholde konsoller, pc'er og måske endda prototyper af Atari Mindlink-kontroller.

Vi må spændt vente og se hvad Fuel Industries finder i New Mexicos ørken, og mon ikke samlere over hele verden holder ekstra godt øje med filmholdets arbejde.


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder