AfterDawn: Nyheder

Ny Mac Pro ligner ikke nogen anden stationær

Skrevet af Martin Graversen @ 11.6.2013 4:12

Ny Mac Pro ligner ikke nogen anden stationær

Som lovet, løftede Apple her til aften sløret for den næste generation af Mac Pro, målrettet til professionelle erhverv som fotografer, grafiske designere og filmklippere. Den nye tubeformede stationær er et innovativt bud på, hvordan man kan bygge en kraftfuld stationær.
Apple er, uden Steve Jobs ved roret, blevet kritiseret for at mangle gnisten og innovationen i deres produkter. Apples marketingsdirektør, Phil Schiller, er bestemt ikke tilfreds med denne kritik. Han startede derfor dagens Mac Pro-præsentation med ordene: "Can't innovate anymore, my ass".Den nye Mac Pro er også på mange måder en speciel stationær. Den er som sagt formet som en tube, der kun er 25,1 cm høj og 6,8 cm bred. Inde i røret finder man en Xeon E5-processor med op til 12 kerner, 1866 MHz DDR3 ECC med en båndbredde på op til 60 GB/s, to af de nyeste AMD FirePro GPU'er og en PCIe-baseret SSD-lagring, der kan læse med op til 1.250 MB/s.

Det hele er bygget op omkring en trekantet aluminiumskøleblok, der fordeler varmen mellem CPU'en og GPU'erne. Det hele holdes køligt af en enkel blæser, der suger kold luft ind i bunden. Ifølge virksomheden selv, har de arbejdet meget på blæserens design, så den både er effektiv og stille.Bag på Mac Pro'en finder man headset-ind/udgange, fire USB 3.0-porte, to gigabit Ethernet-porte og en HDMI 1.4-port, samt hele seks Thunderbolt 2-porte, der blandt andet understøtter op til tre 4K-skærme. Den understøtter selvfølgelig også trådløst 802.11ac og Bluetooth 4.0.Jeg tør slet ikke spekulere i hvor mange cifre Apple vil sætte på den nye Mac Pro's prismærke, men igen, den er på ingen måde tiltænkt hr. og fru. Danmark. Den forventes desuden først at udkomme senere på året.


Kilde: Apple.com

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder