AfterDawn: Nyheder

Intel Skylake kommer med PCIe 4.0, DDR4 og SATA Express

Skrevet af Martin Graversen @ 4.7.2013 15:38

Intel Skylake kommer med PCIe 4.0, DDR4 og SATA Express Ifølge en eftersigende lækket oversigt over Intels Xeons fremtidsplaner, kan vi både forvente PCIe 4.0, DDR4 og SATA Express med mikroarkitekturen Skylake i 2015.
Skylake er kodenavnet på Intels 14 nm CPU-arkitektur, som tidligst forventes at udkomme i 2015. Arkitekturen kommer dermed til at udskifte Intels første 14 nm-arkitektur, Broadwell, der i løbet af det næste år gradvist vil erstatte den seneste Haswell-platform. Årstallene på nedenstående graf gælder kun for Xeon-processorerne, som typisk udkommer året efter introduktionen af en ny arkitektur.Den kommende højtydende Haswell-E- og den server-orienterede Haswell-EX-platform kommer allerede med DDR4-understøtte, men Skylake forventes at blive den første mainstream platform med DDR4-Dual Channel-support.

Det mest overraskende i denne nyhed er dog, at Skylake kommer med PCIe 4.0-understøttelse, da det inkluderer en dobbelt så høj båndbredde, i forhold til PCIe 3.0, på 16 GB/s. Det er da også langt over det eksisterende grafikkort har brug for.

Skylake vil også inkludere AVX 3.2 aka. SATA Express-funktionalitet, hvilket vil kunne øge SATA-portenes overførelseshastigheder med op til 16 Gbit/s. Det er til gengæld en mere efterspurgt opgradering, da mange SSD'er ikke kan presse meget mere ud af den eksisterende SATA 6 Gbit/s-standard.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder