AfterDawn: Nyheder

Android 4.3 udkommer med en lang række nye tekniske standarder

Skrevet af Martin Graversen @ 25.7.2013 16:12

Android 4.3 udkommer med en lang række nye tekniske standarder

Find jeres fortrukne online IT-leksikon frem, for i forbindelse med lanceringen af den nye Full HD Nexus 7-tablet, løftede Google også sløret for Android 4.3-opdateringen, som hovedsageligt består af forkorterede tekniske standarder.
En af de største ændringer i Android 4.3 er understøttelsen af OpenGL ES 3.0. Android er dermed det første mobile operativsystemer, der understøtter denne nye standard inden for grafikorienterede API'er. Sagt på en anden måde, fremtidige Android-spil kan komme med væsentligt bedre optimerede og pænere grafik. Den nye version omfatter også en mere intelligent performanceforbedring af 2D-grafik.

Går vi videre til videostandarder, inkluderer opdateringen VP8-encoder understøttelse til Stagefright, som omfatter API'er til ændringer af bitrate, framerates, osv. Nye DRM-moduler er også tilgængelig i Android 4.3, hvilket allerede fra i dag af, gør det muligt at streame Netflix i 1080p. Opdateringen inkluderer også Bluetooth AVRCP 1.3 og det energibesparende Bluetooth smart.Læs også: Google annoncerer ny Nexus 7

I den mere håndgribelige ende af lanceringen, kan vi nævne en mere omfattende styring af børns rettigheder på mobile enheder. App og spils funktionalitet kan bland andet ændre sig dynamisk, alt efter, hvem der er logget ind på enheden. Det bliver for eksempel muligt, at blokere køb af ting inde i apps, så ens lille knægt ikke vil kunne bruge flere tusinde kroner i smølfe-spillet, igen.

Android 4.3 kan allerede hentes til Nexus 4, -7, -10 og Galaxy Nexus via Ars Technica eller direkte på enhederne ved brug af en trådløs forbindelse. Det er uvist hvornår andre Android-enheder får adgang til opdateringen.


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder