AfterDawn: Nyheder

Intel er bestemt ikke tilfredse med OC-fixet til billigere chipsæts

Skrevet af Martin Graversen @ 25.7.2013 12:37

Intel er bestemt ikke tilfredse med OC-fixet til billigere chipsæts

Næsten alle bundkortproducenter har efterhånden omgået Intels begrænsede overclocknings-funktionalitet med de billigere Serie 8-chipsæts, men det vil Intel ikke finde sig i.
Intel har ikke noget i mod overclockning, så længe man betaler ekstra for de multiplikatoroplåste "K"-processorer og et tilsvarende multiplikatorkompatibelt "Z"-bundkort. I den nye Haswell-generation gælder det mere specifikt for Core i7-4770K og i5-4670K-processorerne sammen med et bundkort baseret på det dyre Z87-chipsæt.

Den gigantiske CPU-producent har dog lavet en mindre brøler med deres Serie 8-chipsæt, så bundkortproducenterne med en simpel BIOS-opdatering nemt kan tilbyde multiplikator-overclockning med de billigere B85- og H87 Express-chipsæt. De fleste producenter tilbyder som sagt allerede BIOS-opdateringerne, og det er bestemt ikke faldet i god jord hos Intel.

Læs også: Flere producenter låser op for overclockning med H87- og B85-bundkortChipsæt-producenten frygter nemlig, at de vil miste en betydelig del af deres omsætning, da de normalt tager mellem 200 – 250 kroner for deres Zxx og Xxx-serie, mens Bxx og Hxx-serierne kun koster mellem 140 – 195 kroner. Det har nok i sær gået dem på, at nogle af bundkortproducenterne nu tilbyder OC-orienterede bundkort med kraftfulde kvalitets VRM'er, men som er baseret på et billigere chipsæts.

Intel arbejder på en såkaldt CPU-mikrokode, der vil begrænse Haswell-baserede "K"-processorer fra at kunne blive overclocket med andet end et Z87-chipsæt. En mikrokode kan implementeres via en BIOS-opdatering eller sågar via Windows Update, men hverken bundkortproducenterne eller Microsoft er nødvendigvis interesseret i at give dem en hånd, med udbredelsen af den fejlrettende opdatering.


Kilde: TechPowerUp

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder