AfterDawn: Nyheder

AMD's Roy Taylor kritiserer virksomhedens to største konkurrenter

Skrevet af Michael Larsen @ 6.8.2013 9:23

AMD's Roy Taylor kritiserer virksomhedens to største konkurrenter

I et interview med VR-Zone, kommer AMD's VP of channel sales Roy Taylor med en barrage af drillerier mod deres to største konkurrenter, Nvidia og Intel.
I interviewet siger han blandt andet, at Nvidias CUDA teknologi er dødsdømt og PhysX er en decideret fiasko. Årsagen, ifølge Roy, er at det er proprietære standarder og det bryder industrien sig ikke om.

"Nvidia should be congratulated for its invention," siger han. "As a trend, GPGPU is absolutely fantastic and fabulous. But that was then, this is now. Now, collectively our industry doesn't want a proprietary standard. That's why people are migrating to OpenCL."

OpenCL (Open Computing Language) er en åben standard; et framework for cross-platform, parallel programmering af processorer (CPU'er, GPU'er, DSP'er, m.m.) som eksempelvis bliver brugt i mobile enheder, servere samt i almindelige desktop computere. Det vedligeholdes af Khronos Group og store virksomheder såsom Intel, Qualcomm, Samsung, AMD og selv Nvidia benytter sig af standarden.I interviewet skyder Roy også med skarpt mod Intel, som han driller for ikke at kalde sine Haswell arkitektur for en APU. Han bemærker, at Intel er begyndt at dedikere et større og større område på chippen til GPU infrastruktur. På Sandy Bridge platformen fyldte GPU'en 17 procent af chippen, mens det var 27 procent på Ivy Bridge og 32 procent på den aktuelle generation af Haswell processorer. Han er overbevist om, at Intel med tiden vil vælge at gå over til at bruge betegnelsen APU om sine processorer, på samme måde som ATI blev overbevist om at kalde sine chips for en GPU i stedet for en VPU (Visual Processing Unit).

Du kan læse hele interviewet hos VR-Zone.


Kilde: VR-Zone

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder