AfterDawn: Nyheder

Processoren i Xbox One er kæmpe stor

Skrevet af Michael Larsen @ 28.8.2013 8:56

Processoren i Xbox One er kæmpe stor

Microsoft er på en konference på Stanford University i Californien kommet med en masse detaljer om chipdesignet i den kommende Xbox One konsol.
Processoren i den kommende Xbox One konsol har Microsoft skræddersyet i tæt samarbejde med AMD og den er kæmpe stor. Helt nøjagtigt 363 mm2 og det giver plads til fem milliarder transistorer via TSMC's 28 nm proces.

Til sammenligning er Intels Sandy Bridge processor fremstillet på 32 nm litografien, har et areal på 216 mm2 og er udstyret med 1.16 milliarder transistorer, mens Ivy Bridge chippen har 1.4 milliarder transistorer pakket på et 160 mm2 areal ved hjælp af Intels egen 22 nm fremstillingsproces.

Xbox One chippen har otte 64-bit compute kerner baseret på AMD's Jaguar design, ligesom PlayStation 4 processoren, men Microsofts design inkorporerer 15 specialiserede processorkerner, som kan aflaste CPU'en og GPU'en med specifikke opgaver, såsom video og audio processering samt andre opgaver.

Næsten halvdelen af transistorerne på chippen er dedikeret til on-chip lagerplads, hvilket betyder at chippens kerner har adgang til hele 47 MB cache og det skulle spare en masse ventetid i beregningerne, da der vil blive hentet færre informationer fra RAM'en.
Kilde: The Register

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder