AfterDawn: Nyheder

Moores lov er død i 2022

Skrevet af Michael Larsen @ 29.8.2013 9:26

Moores lov er død i 2022

Moores lov, som forudsiger, at det vil være muligt at pakke dobbelt så mange transistorer ned på samme silicium hvert andet år vil ikke længere være mulig fre 2022 og fremefter.
En keynote speaker på Hot Chips konferencen i Californien talte om fremtiden for fremstilling af microprocessorer og kom med sin egen forudsigelse; nemlig at Moores lov vil være død senest i 2022.

"For planning horizons, I pick 2020 as the earliest date we could call it dead," sagde Robert Colwell, leder af microsystems group hos DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). "You could talk me into 2022, but whether it will come at 7 or 5 nm, it's a big deal."

Robert Colwell må siges at have kompetencerne til at vide hvad han taler om, da han overså designet af Pentium processorer hos Intel. Men selvom han må siges at have et sortsyn på fremtiden for Moores lov, så mener han ikke at det er fysikkens love, der vil sætte en stopper for de tekniske fremskridt, i stedet mener han, at det er økonomien der vil sætte en stopper for den eksponentielle vækst.
Kilde: Eetimes

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder