AfterDawn: Nyheder

Microsoft opkøber Nokias telefonafdeling for 40 milliarder kroner

Skrevet af Martin Graversen @ 3.9.2013 11:25

Microsoft opkøber Nokias telefonafdeling for 40 milliarder kroner

Siden Microsoft og Nokia startede deres tætte Windows Phone-samarbejde i februar 2011, har rygterne floreret om et muligt opkøb af den finske telefonproducent og i dag blev det realiseret.
Hvis alt går efter planen, har Microsoft overtaget styringen af Nokias enhed- og serviceafdelinger i første kvartal af 2014. Microsoft betaler 40,58 milliarder kroner for opkøbet, der inkludere alle Nokias enhedsafdelinger, designs, produktioner, salg, markedsføring og support. Det inkludere desuden 32.000 ansatte, hvoraf 4.700 er bosat i Finland.

Læs også: Nokia offentliggører den skybaserede korttjeneste 'Here'

Nokia lukker dog ikke helt, da de fortsat har deres Solutions & Networks, der bygger telekommunikationsudstyr, Advanced Technologies Group, der udvikler og licensere intellektuelle ejendomme og korttjenesten HERE. Disse afdelinger står faktisk for halvdelen af Nokias omsætning og omkring 24.000 ansatte.Opkøbet dækker som sagt over Nokias telefonafdeling, men en stor del af beløbet dækker også over en patentaftale, hvor Microsoft blandt andet overtager flere af Nokias forskellige licenser og patenter for Qualcomm, IBM og Motorola. Microsoft får dog kun i en begrænset periode på 10 år lov til at bruge Nokias-brand på deres fremtidige mobilenheder.

Læs også: Rygte: Microsoft udgiver Windows 9 i 2014

Microsoft vil forsat licensere Windows Phone til andre producenter, men med opkøbet, kan Microsoft både tjene fire gange så meget per solgt telefon og, ifølge dem selv, give brugerne den bedste brugeroplevelse af Windows Phone.


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder