AfterDawn: Nyheder

Apple lancerer også flagskibet iPhone 5S med Touch ID og 64-bit A7-chip

Skrevet af Martin Graversen @ 10.9.2013 20:55

Apple lancerer også flagskibet iPhone 5S med Touch ID og 64-bit A7-chip

Det var begrænset hvor mange overraskelser Apple kunne byde på her til aften, men det er dog ikke ens betydning for, at deres nye smartphone-flagskib, iPhone 5S, ikke er en imponerende lille gadget. Den bliver først og fremmest tilgængelig i farverne guld, sølv og space-grå.
Den er udstyret med en spritny 64-bit-baseret A7-chip, den første af sin slags til mobilmarkedet. Den er fysisk lige så stor som A6'eren, men den har dobbelt så mange transistorer og den er dobbelt så hurtigt, hvilket gør dens CPU og GPU op til henholdsvis 40 og 56 gange hurtigere end den originale iPhone fra 2007. iOS 7 bliver selvfølgelig 64-bit-kompatibel, men man vil stadig kunne køre de gamle 32-bit-baserede apps.A7'eren får i øvrigt hjælp af en mindre M7-bevægelsesprocessor, der udelukket tager sig af al bevægelsesdata, hvilket inkludere input fra accelerometer, gyroskop, kompass, GPS, osv. Det vil blandt andet kunne udvide mulighederne for motions apps.Læs også: iOS 7 bliver tilgængelig fra den 18. september og iWork bliver gratis

iPhone 5S får bemærkelsesværdige bedre batteritider end forgængerne, med op til 10 timers taletid via 3G eller LTE, op til 250 timers standby eller 40 timers musikafspilning.Kameraet har ikke overraskende fået en større overhaling. Den er opbygget med den samme 5-linsesopjektiv, ligesom iPhone 5'erens kamera, med en blændeåbning på f/2,2. Kameraet sensor er 15 % større, og som Phil Schiller fra Apple siger: "[fysisk] større pixels give bedre billeder."

iOS 7 er særligt designet til at forbedre kameraets billeder, ved at den automatisk kan indstille hvidbalancen, eksponeringsniveauet og lave et dynamisk lokalt farvekort, der sammen med en ny såkaldt True Tone-blitz kan levere mere naturlige farver. Kameraet kan desuden tage op til 10 billeder i sekundet, så længe man holder knappen inde, hvorefter den automatisk udvælger det bedste (skarpeste) billede.Det nye iSight-kamera har også en digital billedestabilisator, og så kan den optage 720p-video med 120 FPS. I den efterfølgende redigering på telefonen, kan man så udvælge dele af videoen som skal være i slowmotion, mens resten kan køreri realtime.

Touch ID er den største nyhed for iPhone 5S. Det er en fingeraftrykslæser integreret ind i home-knappen. Sensoren har en opløsning på 500 ppi (pixels per inch), og den kan tage højde for forandringer i de øverste overhudsceller, samt aflæse i 360 grader.

Som navnet antyder, skal man ikke trykke på Touch ID for at aktivere den, den synlige metalring kan nemlig mærke, når ens finger rører ved knappen. Ud over at du kan låse din telefon op med en af dine fingre, kan du nu også købe apps og musik fra henholdsvis App Store og iTunes med dit unikke fingeraftryk.

Læs også: Apple offentliggører iPhone 5C, en farverig telefon med et farverigt OS

iPhone 5S kommer ikke som forventet i en 128 GB-udgaven, men med de velkendte kapaciteter: 16, 32 og 64 GB. 8 GB-udgaven af iPhone 4S vil i øvrigt blive i deres sortiment, men iPhone 5 udgår fra i dag af.De to nye iPhones kommer ud i butikkerne den 20. september i USA, Storbritannien, Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Japan og Singapore. Vi ved ikke hvor lang tid vi skal vente på telefonerne her i landet. Det eneste vi ved er, at de til december vil være tilgængelig i mere end 100 lande.


Kilde: Apple

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder