AfterDawn: Nyheder

Intel lover 30 % bedre batteritider med 14 nm Broadwell og Airmont

Skrevet af Martin Graversen @ 11.9.2013 15:37

Intel lover 30 % bedre batteritider med 14 nm Broadwell og Airmont

Vi forsætter dækningen af Intels IDF 2013-konference, hvor de i går fremlagde deres planer for de første 14 nm processorer, og hvad vi kan forvente af forbedringer.
Intel følger deres tik-tak strategi, der i praktisk vil sige, at mens Haswell er en ny arkitektur bygget med samme 22 nm-proces som Ivy Bridge, vil den efterfølgende Broadwell-serie være baseret på den eksisterende Haswell-arkitektur, men med en mindre 14 nm-produktionsproces. Det samme gør sig gældende for den mobilorienterede Atom-familie, hvor den skamroste 22 nm-Silvermont erstattes af 14 nm-Airmont. Haswell og Airmont forventes begge at blive tilgængelige i løbet af 2014.

Læs også artiklen: Intel Silvermont-arkitektur: Kan denne Atom ændre alt?

Under gårsdagens præsentation demonstrerede Intel en 14 nm-Broadwell-prototype, der på nuværende tidspunkt viste en 30 % forbedring af strømforbruget, men vi kan måske se frem til endnu bedre resultater med det endelige produkt. Intels seneste Haswell-serie er allerede op til 20 % mere strømbesparende end forgængeren Ivy Bridge, så selvom den teknologiske udvikling af batterier går langsommere end en snegl på tjald, kan vi se frem til betydeligt bedre batteritider med vores fremtidige Intel-drevne bærbarer, ultrabooks, tablets og smartphones.

Vi forventer dog ikke de store performance forbedringer, for det er åbenbart ikke så interessant længere, men et lavere strømforbrug giver en mindre varmeudvikling, hvilket teoretiskset kan resultere i et bedre overclockningspotentiale.

Broadwell forventes at udkomme i andet kvartal 2014, mens Airmont sandsynligvis først lander i en smartphone nær dig i mod slutningen af samme år.


Kilde: AnandTech

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder