AfterDawn: Nyheder

Hawaii-baseret Radeon R9 290X-flagskib er lige om hjørnet med en større GPU

Skrevet af Martin Graversen @ 19.9.2013 13:14

Hawaii-baseret Radeon R9 290X-flagskib er lige om hjørnet med en større GPU AMD's Matt Skynner offentliggører, i et interview med Forbes, nye specifikationer på deres næste Radeon-generation, der blandt andet inkludere en større 28 nm GPU, men vi ved meget mere om en uge.
Matt siger i interviewet, at de kommende Hawaii-GPU'er er 18 % større end deres eksisterende højtydende Tahiti-chips, men de er fortsat 23 % mindre end Nvidias nyeste gigantchip GK110, som til dato kun bruges i GeForce GTX 780 og –Titan. Hawaii-chipsne forventes dermed at måle 430 mm².

Hawaii er nemlig bygget med den samme 28 nm-produktionsteknologi som Tahiti og hele Nvidias Kepler-familie. De bliver derfor nød til at udvide dens fysiske størrelse, for at kunne udvide antallet af transistorer og dermed opnå en betydeligt højere ydeevne.

De officielle informationer stopper her, men ud fra de seneste rygter ved vi blandt andet, at AMD vil indføre et nyt navngivningssystem til den næste Radeon-serie. Det vil for eksempel sige, at det næste flagskib eftersigende døbes Radeon R9 290X, hvor "9" betegner high-end markedet, "2" indikere generationen og "90" er variationen af kortet. "X" er sandsynligvis en underbetegnelse for kortets variation, hvor de mindre "50" og "40"-modeller måske får "Pro" i stedet, mens de mobile udgaver skifter "X" ud med "M".Læs også artiklen: De bedste grafikkort til prisen: September 2013

Det lader desuden til, at Hawaii understøtter DirectX 11.2, og topmodellen, R9 290X, forventes at få 2.816 streamprocessorer og uafhængige raster-motorer, hvilket kan resultere i dobbelt så mange geometrihåndterings-kræfter. Kortet forventes også at få en hukommelsesbåndbredde på 384-bit, GDDR5-RAM og 32 eller 48 ROP'er.

Vi ved som sagt meget mere om en uge, da Hawaii står til at blive offentliggjort den 26. september på Hawaii, selvfølgelig.


Kilde: TechPowerUp [1], [2]

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder