AfterDawn: Nyheder

Valve introducerer SteamOS: Et Linux-basereret OS til dit TV

Skrevet af Martin Graversen @ 24.9.2013 15:09

Valve introducerer SteamOS: Et Linux-basereret OS til dit TV

Valve sparkede ugen i gang med offentliggørelsen af deres første operativsystem, kaldet SteamOS. Det Linux-baserede operativsystem kan ifølge Valve installeres på "enhver dagligstue-maskine", hvilket nok bare er pæn måde at sige, at det kan bruges på selv halvgamle og sløve computere.
SteamOS hører også hjemme i dagligstuen, da det er optimere til tv-skærme. Det er dermed en form for videreudvikling af Steam-klientens eksisterende 'Big Picture'–mode, men de har fortsat planer om at tilbyde og udbygge 'Big Picture' med fremtidige SteamOS-funktioner.

Læs også: "Steam Box"-æraen begynder med Piston til 7.200 kr.

Valve har fokusere meget på den grafiske performance i SteamOS, og selv om de offentliggjorde operativsystemet i går, har de stadig meget udviklingsarbejde foran sig. Det næste de vil fokusere på er lydkvaliteten samt reduceringen af inputlag på et "operativsystem-niveau".

De overordnede funktioner i SteamOS er delt op i fire kategorier: lokal-spilstreaming, musik/tv/film-streaming, familiedeling og familieindstillinger.

Det første punkt, lokal-spilstreaming, er klart det mest interessante. Valves administrerende direktør, Gabe Newell, har nemlig allerede rystet på hovedet over online-streaming af spil, da det teknisk set er umuligt, at undgå bemærkelsesværdige responstidsforsinkelser. Hans løsninger er et lokalt alternative, som allerede bliver tilgængelig i SteamOS. Det eneste du skal gøre, er at tænde din kraftfulde gaming-pc på loftet, log ind i Steam-klienten, og så kan du nede i din dagligstue spille/streame krævende AAA-titler med en billig SteamOS-baseret pc.

Det næste punkt er også det mest oplagte for en tv-tilsluttet pc. Det drejer sig selvfølgelig om streaming af musik, tv og film, sandsynligvis både fra online streamingtjenester og fra dine lokale multimediefiler. Valve udbyder ikke denne funktionalitet, men de arbejder på at kunne tilbyde de medietjenester "som du kender og elsker", hvilket uden tvivl inkluderer Spotify og Netflix.Familiedeling er lidt mere abstrakt, men på samme tid også noget vi allerede har stiftet bekendtskab med. I SteamOS logger du selvfølgelig ind med din Steam-profil, men hvad nu hvis du deler tv-pc'en med flere personer? Så kan du i SteamOS 'låne' deres spil, så længe de ikke selv spiller et andet sted, og dermed både opnå achievements og gemme din fremgang i spil til din egen konto i skyen.

Læs også: Du kan snart dele alle dine Steam-spil på op til 10 enhederDet sidste punkt er familieindstillinger, og selv om funktionens mest oplagte formål er, at forhindre dine børn fra at få adgang til volddige spil, sælger Valve funktionen på, at du selvfølgelig ikke gider se dine forældres spilbibliotek.

Vi havde lidt håbet på en officiel SteamBox fra Valve, men SteamOS er naturligt skridt på vejen til en konsol-dræbende tv-boks. SteamOS bliver gratistilgængelig for alle, vi ved dog ikke hvornår det udkommer.

Valve har faktisk yderligere to annonceringer klar i denne uge, en i morgen og sandsynligvis en til på fredag. Vi ved ikke andet, end at det hører hjemme i din dagligstue, følg selv med i nedtællingen her på SteamPowered.com/LivingRoom.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder