AfterDawn: Nyheder

Valve arbejder på en revolutionerende Steam Controller

Skrevet af Martin Graversen @ 27.9.2013 21:37

Valve arbejder på en revolutionerende Steam Controller

Sony og Microsoft har fået meget kritik for manglende nytænkning med PlayStation 4 og Xbox One. Det er for eksempel begrænset, hvor meget de har forbedret deres controllere. Det kommer de måske til at fortryde, for Valve har netop offentliggjort en innovativ Steam Controller, der er særligt optimeret til mus/tastatur-krævende præcisionsspil.
Controlleren har to store højopløsnings-trackpads, der styres med spillerens tommelfingre, og som skulle kunne give en betydeligt højere præcision kontra de traditionelle såkaldte thumbsticks. Valve går meget op i, at controlleren er den mest optimale erstatning af en mus, som kan bruges intuitivt mens man flader ud i en sofa.Touchoverflader har som regel ingen fysisk feedback, hvilket er en af fordelene ved thumbsticks. Valve har dog allerede fundet en løsning på dette problem, da de har udstyret undersiden af de runde trackpads med dobbelt lineære aktuatorer. Disse små, kraftfulde og tunge elektromagneter kan levere en bred vifte af tryk og vibrationer med en præcis kontrol over frekvens, amplitude og retninger af bevægelser. Det vil i praktisk sige, at man via det hapiske-feedback kan få alle mulige former for kildende input i tommelfingrene. Det er sågar muligt, at bruge de to trackpads som små højtalere.Læs også: Valve afslører Steam Machines-programmet, bliv prototypetester

I midten af controlleren finder man endnu en touchoverflade i form af en højopløsnings-touchskærm. Skærmen kan blandt andet bruges som erstatning for mange fysiske knapper, den kan bruges som et in-game kort eller som en scrollende menu. Valve er dog ikke fan af, at skiftevis kigge ned på den lille skærm og tv'et, så når man for eksempel scroller igennem en menu på touchskærmen, kommer menuen samtidigt op på tv'et.Den fulde udnyttelse af Steam Controlleren kræver selvfølgelig en fuld integrering af dens API'er i spil, hvilket først bliver muligt efter de første prototyper bliver sendt ud til de første 300 heldige testere. Valve har dog taget højde for dette, ved at controlleren kan snyde ens computer til at tro, at den er et tastatur og mus, og man kan dermed bruge den i stort set alle gamle, nye og fremtidige titler.

Læs også: Valve introducerer SteamOS: Et Linux-basereret OS til dit TV

Hvad er jeres førstehåndsindtryk af Steam Controlleren? Kan den revolutionere konsolmarkedet, eller rettere slå konsolmarkedet ud af kurs?


Kilde: Steam

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder