AfterDawn: Nyheder

Intel og Arduino slår sig sammen i mod Raspberry Pi

Skrevet af Martin Graversen @ 4.10.2013 19:58

Intel og Arduino slår sig sammen i mod Raspberry Pi Intel løftede i går sløret for en ny platform, kaldet Galileo, som er målrettet til uddannelses- og hobbymarkedet. Der er med andre ord tale om en direkte konkurrent til den utroligt populære kreditkortstørrelses computer Raspberry Pi.
Hvis Galileo-platformen prissættes rigtigt, bør folkene bag Raspberry Pi være på vagt, for Intel har udviklet platformen i samarbejde med Arduino, der dominerede hobbymarkedet længe før Raspberry Pi eksisterede. Hvis det ikke var for Intel Galileo-logoet, ligner kortet da også et standard Arduino-kort, hvilket også er meningen. Galileo er nemlig designet til at være fuldt ud kompatibelt med Arduino-relaterede software og hardware, inklusiv beskyttelsescovers.

Intel præsenterede fornyligt deres 32 nm Quark-arkitektur, deres mindste processor til dato, som har en tiendedel af en Atom-chips strømforbrug og en femtedel af dens fysiske størrelse. Intels administrerende direktør, Brian Krzanich, præsenterede arkitekturen som en oplagt chip til fremtidige bærebare teknologier, så som smartwatches. Quarks får dog dens debut i det første Galileo-kort.I forbindelse med lanceringen af platformen, vil Intel donere 50.000 Galileo-kort til 1.000 universiteter i hele verden over de næste 18 måneder. Intel arbejder desuden med 17 internationale universiteter for at udvikle undervisningsmaterialer til deres nye platform.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder