AfterDawn: Nyheder

Activision-Blizzard køber sig helt fri af Vivendi

Skrevet af Martin Graversen @ 17.10.2013 1:19

Activision-Blizzard køber sig helt fri af Vivendi

Efter meget besvær, da nogle aktionærer var i mod salget, er det endelig lykkedes Activision-Blizzard at købe sig fri af Vivendi, som har ejet selskabet siden 2008.
Det populære spilfirma købte fornyligt 429 millioner aktier fra Vivendi til en samlet værdi af $5,83 milliarder ~ 32 milliarder kroner. En separat investeringstruppe anført af Activision-Blizzards administrerende direktør, Bobby Kotick, opkøbte yderligere 172 millioner aktier for $2,34 milliarder ~ 13 milliarder kroner. Det samlede opkøb på omkring 45 milliarder kroner giver Activision-Blizzard en aktiemajoritet på 61 % i deres eget selskab.

Læs også: World of Warcrafts omsætning er faldet 54 % på 7 måneder

Opkøbet blev formueret tilbage i juli, men en minoritet af aktionærerne lagde sag an mod Activision-Blizzard, i håb om at blokere opkøbet. En amerikansk domstol gav dog opkøbet grønt lys for et par dage siden, da de ikke mente en lille del af aktionærerne kunne stemme imod opkøbet, da der var tale om et genopkøb.Under alle omstændigheder eger Activision-Blizzard deres eget firma nu, hvilket burde resultere i en større indtægt til deres egenkapital og måske til de resterende aktionærer. Opkøbet kommer nok ikke til at betyde så meget for hvordan firmaet bliver drevet, men man kan altid håbe det kan sætte skub i Blizzards næste store MMO-titel.

Læs også: Blizzards nye MMO Titan bliver forsinket


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder