AfterDawn: Nyheder

Apple offentliggører en ekstrem tynd iPad Air

Skrevet af Martin Graversen @ 22.10.2013 21:39

Apple offentliggører en ekstrem tynd iPad Air

Apple har netop afholdt et af deres storslående/overhypede lanceringsevent (alt efter hvilken religion man er tilhænger af), og dagens to største nyheder står de to nye iPad-modeller for, hvoraf den første hedder iPad Air.
Tim Cooks præsentation startede traditionelt ud, med at skole os i hvor fantastisk godt Apple klarer sig med særligt udvalgte statistikker, men vi skal nok gøre det kort: Apples iPad-familie bruges op til fire gange mere end andre tablets, og lige så længe det har været muligt, har de lagt nummer et i de amerikanske forbrugertilfredshedsundersøgelse. App Store indeholder desuden over 475.000 iPad-apps.Ligesom vi så det med MacBook- og iPod-serierne, dropper Apple nu den enkle "iPad"-navngivning og omdøber deres nye 9,7"-tablet til iPad Air. Ikke noget dumt træk, taget i betragtning af, hvor populær deres MacBook Air-serie har været.Læs også: MacBook Pro-serien opgraderes med Haswell, Mac Pro kommer til jul

Det nye navn forpligter dog til enhedens fysiske størrelse, hvilket den bestemt lever op til, da den er 28 % lettere og 20 % tyndere i forhold til den forrige iPad. Rammen rundt om skærmen er desuden 43 % smallere, så den ligner vitterligt en forstørret iPad mini. Den er da også kun 7,5 mm tyk og vejer ned til 469 gram, hvilket ifølge Apple gør den til den letteste fuldstørrelses tablet på markedet.Inde i den tynde tablet finder man den samme 64 bit-baserede A7-chip, som blev introduceret med iPhone 5S. Sammenlignet med den første iPad-generation, er iPad Air otte gange hurtigere og dens grafikperformance er 72 gange bedre. Apps indlæses desuden op til dobbelt så hurtigt som den eksisterende iPad. LTE-udgaverne har desuden fået den samme udvidede netværksunderstøttelse som iPhone 5S og -5C, hvilket burde være en god nyhed for TDC' kunder.

Læs også: Apple løftede også sløret for den første iPad mini med Retina-skærm

Frontkameraet har fået en 1,2 megapixel-sensor, mens iSight-kameraet kan tage billeder med op til 5 megapixel og optage video i 1080p. Dens batteritid ligger fortsat på op til 10 timer ved almindelig brug, hvilket taget dens slankekur i betragtning er yderst imponerende.

iPad Air bliver allerede tilgængelig i Danmark fra den 1. november i iPhone 5S-farverne Space-grå og sølv. Priserne starter fra 3699 kroner, og den gode gamle iPad 2 kan fortsat købes for ned til 2999 kroner.


Kilde: Apple

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder