AfterDawn: Nyheder

MacBook Pro-serien opgraderes med Haswell, Mac Pro kommer til jul

Skrevet af Martin Graversen @ 23.10.2013 1:00

MacBook Pro-serien opgraderes med Haswell, Mac Pro kommer til jul

De to nye iPads stod meget vel for aftenens største nyheder, men Apple fremlagde også deres planer for MacBook Pro-serien og specifikationerne på den længe ventede Darth Vader-lignende Mac Pro-stationær.
Læs også: Apple løftede også sløret for den første iPad mini med Retina-skærm

13" MacBook Pro
Apple har ikke givet helt slip på MacBook Pro uden Retina, men efter aftenens presseevent, kan man kun købe 13"-udgaven. Den kører med den beskedne 1280x800-opløsning, og den billigste model må nøjes med en Ivy Bridge-baserede i5-processor, HD Graphics 4000-grafikchip og en 500 GB-harddisk. Den er meget vel faldet lidt over 1.000 kroner i pris, men hvis man endelige køber en MacBook Pro, bør man kraftigt overveje, at betale de 700 kroner ekstra en tilsvarende 13" med Retina-skærm og 128 GB PCIe-SSD koster.

13" MacBook Pro med Retina-skærm
De nye generation af MacBook Pro med Retina-skærm byder til gengæld på en lang række vigtige opgraderinger og prisnedjusteringer. 13"-udgaven er nu kun 1,8 cm tyk og vejer 1,57 kg. Opgraderingen til Intels mobile Haswell-baserede Core i5/i7-processorer medfører indirekte den største opgradering, da den nye Iris Graphics-GPU performer op til 90 % bedre end den forrige generation. Haswell-processorerne er dog kun en smule hurtigere, men de forbedrer batteritiden betydeligt, så batteritiden nu er vurderet til op til 9 timer.Vi skal heller ikke glemme deres førnævnte nye PCIe-baserede SSD-lagring, som skulle være op til 60 % hurtigere. Den lynhurtige 802.11ac-protokol og Thunderbolt 2-porte understøttes naturligvis også.

Læs også: Apple offentliggører en ekstrem tynd iPad Air

Priserne på 13" MacBook Pro med Retina starter fra kun 10.099 kroner og de kan bestilles med det samme.

15" MacBook Pro med Retina-skærm
MacBook Pro 15" med Retina nyder godt af de samme opgraderingerne som dens ligesindede lillebror, dog med det forbedrede Iris Pro-grafikkort. Hvis det ikke er godt nok til dit gaming-behov, kan du gå all-in og købe topmodellen med et GeForce GT 750M-kort. 15"-udgaven har også en forbedret batteritid på op til otte timer.De to standardudgaver af 15"'eren koster henholdsvis 15.399 og 19.999 kroner, og ligger ligesom lillebroren allerede og venter på deres lager.Mac Pro
Under aftenens pressevent blev vi også klogere på Apples rørformede Mac Pro. Den kommer i første omgang med fire- og seks-kernede Xeon E5-processorer, men otte- og 12-kernede modeller skulle også være på vej. De kører alle med minimum 12 GB 1866 MHz DDR3 ECC-hukommelse, op til 1 TB PCIe-baseret SSD-lagring, et AMD FirePro-grafikkort med op til 3 GB GDDR5-hukommelse. Fremtidige modeller vil dog komme med op til 12 GB dedikeret GDDR5-RAM på grafikkortene.En 1 TB intern harddisk bliver hurtigt fyldt op for i sær Mac Pros målgruppe - folk der arbejder med film, musik og billeder - men så kan man altid tilslutte eksterne harddiske eller NAS-servere via enhedens fire USB 3.0-porte, seks Thunderbolt 2-porte eller to gigabit-Ethernet-stik. Thunderbolt-portene kan også bruges til at tilslutte op til seks skærme eller op til fire 4K-skærme. Hvis du hellere vil arbejde på et stort UltraHD-tv, kan du dog nøjes med at bruge HDMI 1.4-udgangen.

Læs også: Ny Mac Pro ligner ikke nogen anden stationær

Den billigste Mac Pro koster 23.499 kroner, men så får du også en ekstrem flot, -kompakt, -kraftfuld og -lydløs arbejdscomputer, der kan få de fleste til at dreje hovedet (eller ryste på hovedet, når de hører hvad du har ofret på den). Den første sending af Mac Pros er klar til julesalget i december, så nu ved du, hvad der skal stå øverst på din ønskeseddel.


Kilder: Apple, AppleForrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder