AfterDawn: Nyheder

Nokia introducerer deres første phablets: Lumia 1320 og 1520

Skrevet af Martin Graversen @ 22.10.2013 12:43

Nokia introducerer deres første phablets: Lumia 1320 og 1520 Den årlige Nokia World-konference afholdes i dag i Abu Dhabi, de Forenede Arabiske Emirater, og Nokia havde som forventet en masse nye produkter på programmet.
Vi har længe set lækkede billeder og hørt rygter om Nokias første high-end Phablet, kaldet Lumia 1520. Den blev endelig offentliggjort i dag, sammen med en billigere middelklasses phablet, ved navn Lumia 1320.

Nokia Lumia 1520 er på mange måder en stor nyhed for Microsoft, da det er den første Windows Phone med en 6" 1080p-skærm. Det er også den første Windows Phone, der er udrustet med Qualcomms lynhurtige Snapdragon 800-SoC - en quad-core 2,2 GHz-processor. Den kommer naturligvis med den tredje opdatering til Windows Phone 8.Phablet-flagskibet kommer i fire forskellige farver: rød, hvid, sort og gul, hvor de to førstnævnte har en blank overflade, mens de to sidste har et mat finish. Vi kommer heller ikke uden om PureView-kameraet, da 1520'eren er udstyret med en 20 megapixel BSI-sensor, der kan prale med F/2.4, dobbelt-blitz, optisk billedestabilisator og Carl Zeiss-linse. Den kan ikke helt følge med 41 megapixel-sensoren i Lumia 1020, men til gengæld byder 1520'eren på et nyt og mere avanceret foto-app.

De resterende specifikationer omfatter et 3.400 mAh-batteri, der kan oplades med den trådløse Qi-teknologi, 32 GB intern lagringskapacitet, der kan udvides med et microSD-kort på op til 64 GB, 2 GB RAM, fire mikrofoner til surround sound-optagelser og et 1,2 megapixel-frontkamera.Nokia Lumia 1320 er en mere budgetorienteret lillebror. Fysisk er den på størrelse med 1520'eren, men dens 6"-skærm kører kun med en 720p-opløsning, på bagsiden finder man kun et 5 megapixel-kamera med autofokus og den har kun intern kapacitet på 8 GB, som dog kan udvides med et microSD-kort.Den prisbillige phablet må desuden nøjes med en 1,7 GHz dual-core Snapdragon 400-processor og 1 GB RAM. Den er dog også lidt tykkere, bredere og tungere end flagskibet, og selv om den har afrundede kanter og er relativ tynd, er det nok de færreste, der nemt kan holde den i én hånd. Den minder på mange punkter om en forstørret Lumia 625. 1320'eren bliver i øvrigt tilgængelig i tre velkendte farver.Lumia 1520 forventes at koste omkring 5.600 kroner på det danske marked, mens Lumia 1320 sandsynligvis kommer til at koste lidt under halv så meget.Læs også: Microsoft opkøber Nokias telefonafdeling for 40 milliarder kroner


Kilder: Engadget, Engadget

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder