AfterDawn: Nyheder

Motorola vil realisere det modulære telefonkoncept Phoneblock

Skrevet af Martin Graversen @ 29.10.2013 12:20

Motorola vil realisere det modulære telefonkoncept Phoneblock

Du har sikkert hørt om det modulære telefonkoncept kaldet Phoneblok, der for et par måneder siden blev en viral succes med over 16 millioner visninger på YouTube. Google-ejede Motorola tager nu konceptet til sig og lancerer et lignende projekt kaldet Ara.
Phoneblock var på papir et innovativt koncept, der skulle reducere materiel spild, reducere omkostningerne for telefonopgraderinger og lade forbrugerne tilpasse deres telefoner efter behov. Konceptvideoen demonstrerede som sagt, at der var en stor interesse for projektet. Mange eksperter spåede dog projektet en tidlig død, da det ikke ville give mening for hardwareleverandører, at satse på et projekt, der i det lange løb kunne skade deres årlige omsætning.

Det har dog ikke afholdt Motorola fra at slå sig sammen med holdet bag Phoneblock-konceptet, og påbegynde udviklingsfasen af deres såkaldte Project Ara. Grundprincippet er det samme som med Phoneblock, men ud fra de første prototypebilleder, har de dog forenklet brugertilpasningen en smule. De forskellige moduler kan ikke frit monteres på en flad plade med en masse huller, men i stedet i prædefinerede porte i tre forskellige størrelser.Konceptets største problem bliver sandsynligvis modulernes fysiske størrelse, da vi allerede er bekendte med, at udskiftelige batterier i smartphones resulterer i tykkere telefoner eller i mindre batterier. Motorola står også over for et omfattende og omkostningsfuldt arbejde i at gennemteste hver enkelt modul, så de er kompatible med eksisterende og fremtidige grundplader og porte.

Læs også: Se officiel pressebillede af Nexus 5, Googles næste smartphone-flagskib

Hvis nyere tids IT-historie kan fortælle os noget om fremtiden, bør Motorola heller ikke have alt for høje forventninger til projektet. Den tilpasningsrige stationær er, for de fleste forbrugere, for længst blevet skiftet ud med en alt-i-en-desktopløsninger eller en bærbar. I takt med at alle former for computere og gadgets bliver mere kompakte, bliver de også sværere at skille ad, reparere og for den sags skyld udskifte deres komponenter. En modulær telefon kan derfor risikere, at tage et skridt frem og to tilbage, men idéen er samtidigt et interessant og radikalt anderledes alternativ til for eksempel Apples designideologi.

Du kan være med til at forme projektet, ved at tilmelde dig som en såkaldt Ara Scout på dscout.com. Hundrede af de mest aktive Ara Scouts modtager en gratis Ara-telefon, når den engang udkommer, mens de andre medlemmer får en eksklusiv rabat. Tilmelder du dig, vil du cirka en gang i måneden modtage en email, som opfordrer dig til at dele ideer, billeder og kommentere emner relateret til Projekt Ara. Du vil også få såkaldte "missioner" via et gratis dscout-app, som forbedrer dine chancer for at få fingrene i en af de første gratis Ara-telefoner.


Kilde: Motorola Blog

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder