AfterDawn: Nyheder

EIZO udgiver verdens første 240 Hz-gamerskærm*

Skrevet af Martin Graversen @ 30.10.2013 15:38 Brugerkommentarer (2)

EIZO udgiver verdens første 240 Hz-gamerskærm*

EIZO er blandt de førende producenter af high-end skærme til professionelle grafikere og -fotografer, men de vil ikke overraskende meget gerne ind på markedet for gamerskærme, hvilket de nu gør med stor fanfare.
De offentliggjorde nemlig tidligere i dag verdens første 240 Hz-gamerskærm, hvilket ikke engang er det mest interessante ved skærmen, for der er teknisk set bare tale om en digital konvertering af et 120 Hz-inputsignal til et 240 Hz-billede. LCD-skærmes baggrundspanel lyser allerede med mere end 240 Hz, og vores skærmudtørrede øjne kan nok alligevel ikke omfatte meget mere end 120 opdateringer i sekundet.

Læs også: Nvidia vil revolutionere gamingskærme med G-Sync-teknologi

Vi er i langt højere grad begejstret for skærmens panel. Alle eksisterende 120 Hz-gamerskærme er nemlig udrustet med et billigt og billedkvalitetsmæssigt dårligt TN-panel, hvor i mod EIZO's nye FORIS FG2421 benytter den mere ukendte VA-teknologi. Denne type paneler er typisk bedre til at gengive korrekt sort og skyggedetaljer end både TN- og IPS-paneler. VA-teknologien leverer også gode betragtningsvinkler, hvilket er et velkendt problem med TN-skærme. Det lader i øvrigt til, at EIZO med en responstid på under 1 ms er sluppet af med VA-teknologiens normalt dårlige responstider.EIZO har udviklet deres eget kredsløb til skærmen, som ifølge producenten selv kan minimere inputlag, hvilket for eksempel vil sige en reducering af forsinkelsen fra at man trykker på en tastaturknap eller bevæger musen, til at handlingen kommer op på skærmen. FG2421 kommer også med en softwareløsning kaldet ScreenManager Pro, som gør det muligt, at downloade og indlæse skærmindstillinger fra professionelle gamere mm.

Læs også: EIZO's udgiver en kombineret gamer- og grafikerskærm med 240 Hz

Dagens annoncering kom lidt bag på os, for de offentliggjorde allerede gamerskærmen FDF2405W med tilsvarende specifikationer for to måneder siden, så dén burde vel være verdens første 240 Hz-gamerskærm? Det viser sig dog, at EIZO endnu ikke har udgivet FDF2405W, så den nye FG2421 får i stedet stemplet som verdens første 240 Hz-gamerskærm.

Vi ved dog stadig ikke hvornår EIZO FORIS FG2421 kommer på markedet, eller hvor mange tusinde kroner man må ofre på et eksemplar.

*Opdatering: Komplett har allerede skærmen på lager til 4.190 kroner, og FlatPanels.dk er klar med en dybdegående anmeldelse af skærmen.


Kilde: EIZO

Forrige Næste  

2 brugerkommentarer

130.10.2013 16:04

Den skulle allerede være til at anskaffe:
http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=800283

230.10.2013 19:52

Tak for kommentaren, tilføjer det lige til nyheden.


Redaktør for Toms Hardware Danmark

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder