AfterDawn: Nyheder

Nintendo taber fortsat penge på Wii U, men 3DS-salget boomer

Skrevet af Martin Graversen @ 30.10.2013 13:54

Nintendo taber fortsat penge på Wii U, men 3DS-salget boomer

Nintendo har netop offentliggjort regnskabet for de sidst tre måneder, og selv om hardwaresalget er steget, ender de med røde tal på bundlinjen.
I starten af måneden stoppede Nintendo alt produktion af den originale Wii i Japan, hvilket i forrige uge blev udvidet til Europa og Nordamerika, så nu er de i det mindste sikret, at den gode gamle Wii ikke kan skade salget af Wii U.

Læs også: Sony annoncerer også en mikrokonsol, kaldet PS Vita TV

I løbet af det sidste kvartal, er 300.000 nye Wii U'er blevet langet over disken, hvilket næsten er en fordobling i forhold til forrige kvartals salg. Konsollens samlede salg runder dermed 3,91 millioner enheder, hvilket dog er langt fra virksomhedens mål på 9 millioner solgte enheder til marts 2014.

Wii U's software står for et samlet salg på 20 millioner, hvor i sær Pikmin 3 og Wind Waker Remake, har haft en stor indflydelse på salget. Deres nye konsolgeneration har dog fortsat en negativ indflydelse på deres forretning, hvilket resulterede i et underskud på 444 millioner kroner. De havde dog et tilsvarende overskud på 477 millioner kroner i forrige kvartal.Læs også: Ny håndholdt konsol fra Nintendo kan køre alle dine 3DS-spil i 2D!

Det går til gengæld godt for deres håndholdte 3DS- og 3DS XL-konsoller, da de solgte yderligere to millioner enheder over de sidste tre måneder, hvilker får det samlede 3DS-salg op på 35 millioner eksemplarer. De nye Pokemon- og Monster Hunter-titler samt den mere budgetvenlige 2DS kommer sandsynligvis heller ikke til at skade salget i næste regnskabskvartal.


Kilde: Engadget

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder