AfterDawn: Nyheder

Oculus Rift kommer også i en mobil udgave til Android

Skrevet af Martin Graversen @ 30.10.2013 23:12

Oculus Rift kommer også i en mobil udgave til Android

Man får pludseligt lyst til at råbe: "Ti nu stille, tag vores penge og giv os et færdigudviklet Oculus-headset!", for hvem kan tænke på sideprojekter, når udgivelsen nærmer sig af Oculus Rift, der forventes at revolutionere hele spilindustrien.
Vi har dog lært af vores utallige rage-quits igennem årene, at tælle til ti og fokusere på noget andet. Det, der i forrige uge var et løst rygte, baseret på en udtalelse af John Carmack, blev nemlig i dag bekræftet af Oculus VR's administrerende direktør, Berand Iribe:

Læs også: Oculus Rift kan blive gratis

Det performanceoptimerede VR (Virtuel Reality)-headset udkommer til både mobile enheder og pc samtidigt, der er dog langt fra tale om identiske produkter. Den mobile udgave bliver en billigere løsningen, som kører med Android og kun virker sammen med Android-baserede smartphones, tablets og konsoller - Ingen iOS-support i horisonten.Det mobile headset udnytter processoren i den Android-enhed man tilslutter den til, så du skal sandsynligvis have investeret i en halvhidsig smartphone eller tablet, før du kan få den fulde indlevelsesrige VR-oplevelse med headsettet.John Carmack, manden bag spilserier som Quake, Doom og Wolfenstein, har støttet op om Oculus Rift-projektet siden de offentliggjorde deres succesfulde Kickstarter-indsamling i 2012. Han er sidenhen blevet en fast del af virksomhedens stab, og han skulle eftersigende have overtalt de andre ansatte om potentialet i VR til Android med en imponerende demonstration. Det oplagte ville også være, hvis alle id Softwares klassiske spil blev tilgængelig i VR-udgaver til Android.

Læs også
: Unreal Engine 4 får understøttelse af Oculus Rift

De første udviklere har leget, eller vi mener arbejdet, med deres såkaldte "Oculus Rift Development Kit", som alle nu kan købe for $300 på oculusvr.com. Den endelige forbrugerudgave til pc og Android forventes dog først på markedet engang i 2014, og vi håber selvfølgelig på, at de kan holde prisen på under 2.000 kroner for pc-udgaven.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder