AfterDawn: Nyheder

HGST sender første 6 TB harddisk på gaden, fyldt op med helium

Skrevet af Martin Graversen @ 5.11.2013 22:04

HGST sender første 6 TB harddisk på gaden, fyldt op med helium

HGST, en af Western Digitals enterprise-orienterede datterseleskaber, annoncerede allerede for et år siden, at de kunne øge antallet af magnetskiver i traditionelle harddiske, ved at skifte drevenes interne luft ud med helium.
På trods af SSD-markedets rivende udvikling og faldende priser, er de fortsat langt fra, at kunne erstatte højkapacitetsharddiske. Det er derfor en stor nyhed, når der endelig sker en teknologisk udviklingen inden for det gamle harddiskfelt.

Læs også: Seagate kommer med et 3.5" hybrid drev

HGST er nemlig klar til, at sende den første heliumfyldte harddisk på gaden. Det ligner et traditionelt 3,5"-drev, men i stedet for de eksisterende fem magnetskiver, har de kunne presse hele syv skiver ind i heliumharddisken. Dette resulterer i en samlet kapacitet på 6 TB, hvilket er 50 % mere end konventionelle højkapacitetsharddiske med samme ydre dimensioner.

HGST har leget med helium i over 10 år, eller det er det vi forestiller os, men i virkeligheden, har de arbejdet på heliumafhængige harddiske i mere end 10 år. Takket være den lette gasart, udvikler de nye harddiske oven i købet 4-5 grader mindre varme og bruger 23 % mindre strøm - med et strømforbrug på kun 5,3 watt.

Læs også: Seagates nye mobile harddisk kan levere 500 GB til tablets

Selv om den første sending af 6 TB 3,5"-harddiske skulle være klar til at blive sendt ud til interesserede købere, har vi ingen ide om, hvor meget man må ofre for et eksemplar. Lanceringsprisen bliver dog sandsynligvis højere end nogen almene forbrugere er villig til at betale.


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder