AfterDawn: Nyheder

Android kører på 4 ud af 5 solgte smartphones

Skrevet af Martin Graversen @ 14.11.2013 15:23

Android kører på 4 ud af 5 solgte smartphones

Ny researchrapport fra Gartner tegner et yderst positivt billede for Googles mobile operativsystem, da fire ud af fem solgte smartphones i det sidste kvartal kørte med Android.
Det er første gang, at Android har nået milepælen på 80 % af solgte smartphones, de endte helt præcist på 81,9 % i årets tredje kvartal. Det er en forbedring på 9,3 % i forhold til samme periode i 2012. Analysefirmaet formoder samtidigt, at Apples iPhone-salg er faldet med 2,2 % i samme etårsperiode til en beskeden markedsandel på 12,1 %.Windows formår fortsat, at øge Windows Phone-salget, så de nu er tredje størst på smartphonemarkedet med en andel på 3,6 %. Det er i samme periode lykkede Lenovo, at overhale LG, hvilket sammen med Androids imponerende succes, hænger sammen med en enorm vækst på det kinesiske marked. Kina stod for hele 41 % af det samlede Android-salg i forrige kvartal, hvilket er syv procent mere end sidste år.Læs også: Samsung snyder i Note 3's benchmarkresultater

Google tjener dog ikke så meget på app-salget i Kina, da det er de færreste kinesere, der har adgang til Google Play-butikken. En tidligere rapport fra forrige måned anslår, at kun 6 % af installerede apps i Kina kommer fra Googles egen appbutik.Men mens 4 ud af 5 solgte smartphones kører med Android, ved vi samtidigt, at 1 ud af 3 solgte smartphones udelukket kommer fra Samsung. Apple havde af god grund et dårligt iPhone-salg i forrige kvartal, da deres nylancerede iPhone 5S og 5C ikke kunne nå, at indflyde markedsandele. Vi må derfor vente på resultaterne for årets sidste kvartal, for at se, om Apple har kunne rette op på deres negative vækst.


Kilder: Gartner

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder