AfterDawn: Nyheder

AOL lukker efter 15 år ned for den kendte medieafspiller Winamp

Skrevet af Martin Graversen @ 21.11.2013 13:14

AOL lukker efter 15 år ned for den kendte medieafspiller Winamp De fleste af os har sandsynligvis haft - eller stadig har - Winamp installeret på vores hjemme-pc, men selv med en Android- og Mac-udgivelse i henholdsvis 2010 og 2011, har programmet ikke kunne konkurrere i mod indflydelsesrige og alternativer som iTunes og Spotify.
Det kommer derfor heller ikke som nogen overraskelse, at Winamp, der udvikles af en underafdeling af AOL, nu skal begraves i software-kirkegården sammen med blandt andet Windows XP. AOL bekræftede nemlig i går, at de vil helt lukke ned for den kendte medietjeneste. Vi skal derfor ikke forvente nogle fremtidige opdateringer til medieafspilleren, der efterhånden har næsten 16 år på bagen.

Læs også: Winamp kommer endeligt til Mac

Winamp version 1 udkom den 7. juni 1997, hvor den introducerede en farveskiftende volumebar og en spektrumanalyserende funktion. I september 1998 lancerede de Winamp 2, og på det tidspunkt, var programmet allerede det til dato mest downloade software til Windows. Året efter opkøbte AOL Nullsoft, der stod bag Winamp, for 440 millioner kroner i aktier, og den 22. juni 2000 kørte 25 millioner brugere med en registreret udgave af Winamp.

Det gik ned ad bakke med Winamp 3, da det var en mere kompleks, ressourcekrævende og ustabil afspiller, så de fleste holdte sig til version 2. Winamp 5 i 2003 var på mange punkter en forbedring, men en enkeltstående medieafspiller har åbenlyst svært ved, at konkurrere i mod de enorme musikbiblioteker som iTunes og Spotify kan tilbyde.En tidligere ansat hos AOL estimerer, at Winamp i dag omsætter for omkring 6 millioner dollars, så det er lidt besynderligt, at de vil lukke helt ned for tjenesten. På den anden side, vil man jo fortsat kunne bruge den aktuelle version 5.66. AOL lukker dog helt ned for tjenesten den 20. december 2013, hvilket inkluderer muligheden for, at downloade afspilleren fra deres officielle hjemmeside.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder