AfterDawn: Nyheder

Rygte: Intels næste 9-serie chipsets får alligevel ikke SATA-Express

Skrevet af Martin Graversen @ 21.11.2013 18:46

Rygte: Intels næste 9-serie chipsets får alligevel ikke SATA-Express

De fleste flagskibs-SSD'er har efterhånden ramt SATA 3 (6 Gbps)-interfacets mur, hvilket vil sige, der kommer ikke til at ske meget på hastighedsfronten, før den næste SATA-generation udkommer.
Efterfølgeren til SATA 3 hedder SATA Express, og, som navnet antyder, er den baseret på PCI-Express-interfacet, da den eksisterende SATA-teknologi ikke kan udvikle sig hurtigt nok. SATA Express gør dog brug af den eksisterende SATA-port og er fuldt ud bagudkompatibel med SATA 3.

Overførelseshastighederne for SATA Express afhænger af, ligesom PCI-Express til grafikkort, hvor mange PCI-baner, der tildeles de enkelte porte. To PCI-Express 3.0-baner, vil for eksempel kunne levere en båndbredde på 2 GB/s, hvor SATA 3 til sammenligning kan overførere 0,6 GB/s.

En ny rapport fra den kinesiske nyhedsside VR-Zone melder nu desværre ud, at SATA-Express-standarden, som man ellers forventede kom ud til masserne i Intels næste chipsæt-generation, vil nu alligevel ikke dukke op i det kommende Z97-flagskib. Det vil teknisk set sige, at Z97 bliver næsten identisk med den eksisterende Haswell-orienterede Z87-chipset.

9-serie chipsets udkommer i forbindelse med Intels næste mainstream mikroarkitektur, kaldet Broadwell, hvilket er en 14 nm-udgave af den eksisterende 22 nm Haswell-familie.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder