AfterDawn: Nyheder

Valve åbner snart op for spilstreaming-betaen

Skrevet af Martin Graversen @ 22.11.2013 22:53

Valve åbner snart op for spilstreaming-betaen

Valve har mange projekter i støbeskeen, som har potentiale til at overflødiggøre købet af en ny spillekonsol. Inklusiv det Linux-baserede operativsystem SteamOS, en revolutionerende Steam Controller og alternative Linux-konsoller kaldet Steam Machines. Et af projektets esser, er at man kan streame spil til et billigt system i stuen.
Det vil i praktisk sige, at en hvilken som helst pc, kan streame et spil til en hvilken som helst anden pc i hjemmet. Du kan dermed købe en billig og kompakt pc til tv-alteret i stuen, og der efter streame de nyeste AAA-titler til den, fra din kraftfulde gaming-spand i soveværelset.
Valve fokuserer meget på lave responstider, da det vil forringe spiloplevelsen betydeligt, hvis ventetiden er for lang, fra du trykker på controllerens skydeknap til våbnet på tv'et skyder. Valve har selv testet deres streaming-system, og via et gigabit-netværk kan man forvente stabile responstider på 0,5 ms, mens en god trådløs 802.11n-forbindelse ryger op på 10 ms og en dårlig trådløs forbindelse vil gennemsnitligt ligge på 10-20 ms.Kvaliteten af streamet afhænger naturligvis både af, hvor kraftfuld gaming-systemet man streamer fra er, og hvor god kvalitet selve streamet er. Spillets skærmbillede streames som video, der ved at ændre FPS, komprimeringskvalitet og opløsning kan tilpasses efter behov.

Læs også: Valve afslører specifikationerne på de første Steam Machines-prototyper

Valves spilstreaming er gratis og det kræver ikke en SteamOS-maskine, du behøver bare to computere med Steam-klienten installeret. Det kan i øvrigt ikke bruges via internettet, og mens du streamer et spil, kan du ikke bruge den computer du streamer fra.

Der bliver snart åbnet op for de første betatestere af spilstreaming til Steam, og hvis du vil være blandt de første, skal du logge ind med din Steam-konto og joine gruppen: Steam In-Home Streaming.


Kilde: Steam In-Home Streaming

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder