AfterDawn: Nyheder

Toshiba opkøber OCZ' aktiver for knap 200 millioner kroner

Skrevet af Martin Graversen @ 4.12.2013 16:33

Toshiba opkøber OCZ' aktiver for knap 200 millioner kroner Kun dage efter OCZ erklærede sig konkurs, bekræfter den gamle SSD-producent, at de nu vil sælge alle deres SSD-relaterede aktiver til Toshiba for det, der svarer til 192 millioner kroner.
Toshiba overtager dermed hele OCZ' SSD-forretning til både forbruger- og Enterprise-markedet. Vigtigst af alt, inkluderer det rettighederne til OCZ' controllere, firmware og software, samt folkene bag OCZ' produkter. Sidst men ikke mindst, overtager Toshiba også rettighederne til OCZ' brand og salgskanaler. Selv om de ikke er blandt de store spillere på markedet, udgiver Toshiba allerede SSD'er til detailmarkedet under deres eget brand, men om de vil blive ved med det er uvist. Det kan også tænkes, at de med tiden vil udfase OCZ'-brandet og føre SSD-forretningen ind under deres hovedbrand.

Læs også: OCZ erklærer sig konkurs - Toshiba tilbyder at købe aktiverneRalph Schmidt, OCZ' administrerende direktør, bebrejdede kreditproblemer og NAND-forsyningen for virksomhedens nedadgående spiral, samt stigende konkurrence på SSD-markedet. Samsung, Crucial, SanDisk og Intel har bestemt heller ikke gjort det nemt for OCZ, og det er kun nogle af de største producenter.

Opkøb og lukninger er historisk set en naturlig del af teknologiske markeder, når de modnes og vokser sig store, hvilket ofte resulterer i kun 2-3 dominerende selskaber. Det samme er for længst sket på CPU-, GPU- og harddiskmarkedet.

Læs også artiklen: De bedste SSD'er til prisen: Oktober 2013


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder