AfterDawn: Nyheder

Pirate Bay tvingens endnu engang til at skifte domænenavn*

Skrevet af Martin Graversen @ 11.12.2013 16:27

Pirate Bay tvingens endnu engang til at skifte domænenavn*

Det er ikke nemt, at være blandt de mest udbredte torrentsider i verden, men på trods af et konstant pres fra diverse anti-piratgrupper og rettighedsorganisationer, har Pirate Bay (næsten) altid været et skridt foran. En hollandsk antipiratgruppe pressede dem dog fornyligt til at droppe .sx-domænet.
Sidens eksisterende topdomæne, som siden har gjort brug af i længere tid, hører officielt under den Nederlandene caribiske ø Sint Maarten, der ikke er større end 21 km². Det ville den hollandske antipiratgruppe BREIN dog ikke finde sig i, hvilket de gav udtryk for i et brev til Pirate Bay.

Folkene bag torrentsiden har ikke planer om at diskutere med BREIN i en retssal, så de har allerede flyttet siden til et nyt topdomæne. Siden går derfor fra thepiratebay.sx til thepiratebay.ac – topdomænet for den britiske ø Ascension i Sydatlanten.

Læs også: Medstifter af Pirate Bay udleveres til Danmark efter svensk hacker-domDet får dog ikke den store betydning for torrentsiden, da den allerede er tilgængelig under dens nye domæne. Selv om det gamle thepiratebay.org-domæne blokeres af de fleste danske internetudbydere, har de fleste danskere haft adgang til .sx-domænet, hvilket de sandsynligvis forsæt vil have med thepiratebay.ac.

*Opdatering: Få dage efter vi lagde denne nyhed op, skiftede Pirate Bay endnu engang domæne til thepiratebay.pe.


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder