AfterDawn: Nyheder

Oculus VR rejser 400 millioner kroner i ny finansieringsomgang

Skrevet af Martin Graversen @ 14.12.2013 0:20

Oculus VR rejser 400 millioner kroner i ny finansieringsomgang

Folk fik først for alvor øjnene op for det performanceorienterede virtual-reality-headset Oculus Rift, efter det blev bakket op for omkring 13 millioner kroner igennem en af de mest succesfulde Kickstarter-kampagner i 2012. Virksomheden bag det lovpriste produkt har efterfølgende rejst 87 millioner kroner i en række finansieringsinitiativer.
Det er dog småting, i forhold til det de fornyligt skrabede sammen i en såkaldt B-finansieringsserie, da de oven i deres eksisterende kapitel har rejst yderligere 400 millioner kroner fra diverse investorer. Oculus VR vil først og fremmest bruge pengene til at udfylde en lang række ledige stillinger inden for hardware, software og produktion.

Læs også artiklen
: Artikel: Oculus Rift: Ændrer virtual reality-landskabet til CES 2013

De har endnu ikke fastsat en udgivelsesdato for det officielle Oculus Rift-headset, men vi ved, at den første udgave kommer med en opløsning på minimum 1080p. Selv om Oculus Rift teknisk set kan understøtte alle enheder med en HDMI-udgang, sagde virksomhedens medstifter Palmer Luckey fornyligt, at de nyeste konsoller fra Sony og Microsoft er for begrænset i forhold til det de vil opnå.John Carmack, som står bag de legendariske spilserier Wolfenstein, Doom og Quake, opsagde fornyligt hans gamle stilling hos id Software, for at fokusere 100 % på udviklingen af Oculus Rift. Han mener heller ikke, at spilindustrien kan ændre spillernes oplevelse, så længde de kun fokuserer på pixels, texels, flops og framerates på en enkel skærm. Det han mener, der kan revolutionere den generelle digitale interaktion, er når vi kan putte mennesker ind i den digitale verden. Det er nemlig målet med Oculus, hvilket den nye finansieringspulje kan hjælpe dem med at realisere.

Læs også: 33-årig medstifter af Oculus Rift, Andrew Reisse, død efter påkørsel


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder