AfterDawn: Nyheder

Google opkøber Boston Dynamics, firmaet bag robothunden BigDog

Skrevet af Martin Graversen @ 15.12.2013 18:00

Google opkøber Boston Dynamics, firmaet bag robothunden BigDog

Google har ligesom alle os andre fundet den store tegnebog frem her op til jul. De har nemlig opkøbt firmaet Boston Dynamics, også kendt som Boston Robotics, der blandt andet står bag den menneskelignende robot Petman, samt de skræmmende adrætte robotter WildCat og BigDog.
Opkøbet annonceres i hælende på Googles planer om, at indtage robotindustrien med Android-manden Andy Rubin ved roret. Boston Dynamics' forskere og ingeniører bliver en uvurderlig del af Google i forvejen store samling af roboteksperter.

Robotter kan bruges til mange ting, og der helt sikkert et stort potentiale for markedet, men Boston Dynamics fokuserede umiddelbart meget på hjælpende robotter til den amerikanske hær, hvilket ikke passer så godt til Googles grundlæggende motto: "Don't be evil". Vi siger ikke vi kan forudse menneskehedens undergang, men kombinationen af militærrobotter og den altvidende søgemaskine Google, minder os om en populær actionfilmserie fra 90'erne.

Læs også: PETMAN er en humanoid robot fra folkene bag Big DogBoston Dynamics har blandt andet bygget en Cheetah-robot, der kan løbe 45 km/t, en menneskelignende robot kaldet Atlas, der kan gå på ujævnt terræn og holde balance, selv om man skubber til den, og sidst men ikke mindst Petman:
Kilde: New York Times

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder