AfterDawn: Nyheder

IEC: "Ladere til bærbarer skal standardiseres"

Skrevet af Martin Graversen @ 19.12.2013 16:55 Brugerkommentarer (1)

IEC: "Ladere til bærbarer skal standardiseres" Den internationale kommission IEC håber at kunne reducere produktionsspild og gøre et nemmere, at få strøm på bærbaren, uanset hvilken model du har.
Europa-Kommissionen fik efter flere år endeligt standardiseret de europæiske smartphone-ladere i september, hvilket vil sige, at microUSB i dag er den europæiske standard for telefonladere. Nu håber IEC (International Electrotechnical Commission), at de kan gøre det samme for ladere til bærbarer.

Læs også: MSI er klar med en 3K-gamingbærbar - de kalder det verdens første

Forstil dig en verden, hvor du, uanset hvilken bærbar du har, altid kan låne sidemandens lader. Det er meget langt fra virkeligheden, da de fleste producenter bruger deres eget unikke strømstik i dag. Det vil naturligvis være nemmere og mere praktisk, hvis alle bærbarer er kompatible med hinandens ladere, men standardiseringen vil også kunne reducere en betydelig mængde elektronisk spild og forurening.Selv om IEC' forslag om universelle ladere til bærbarer bliver vedtaget, går der nok lang tid, før vi kan dele ladere med vores venner, og mon ikke Apple alligevel ignorer standardiseringen, ligesom de har gør det med microSD-stikket til smartphones?


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  

1 brugerkommentar

124.1.2014 21:35

Det er jo helt oplagt. Lad det ske IEC! :)

Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder